Ugly Christmas Sweater

Julen ringer inn årlig med sine mange tradisjoner. Mor har mest sannsynlig bakt en overflod av pepperkaker og annen bakst – som barna garantert har smakt mye på lenge før jul. Gavene har også ligget under juletreet en god stund, og dermed gitt barna mer enn nok tid til å føle hva som kan skjule seg på innsiden. 

Det er så mange tradisjoner å ta av under julen at det ikke bør komme som noen overraskelse at det er nettopp denne høytiden barn flest liker. Men de voksne er nok også med på å elske den, mye på grunn av nostalgien som skjuler seg bak julen. Tiden er dog inne for å også skape noen moderne tradisjoner.

For slik som alle andre ting, så har julen gått av noen nye impulser. Det betyr ikke å ta vekk fra de flotte tradisjonene vi har, men heller bare å legge til nye tradisjoner. En av de tradisjonene som har eksplodert i USA er konseptet bak ugly christmas sweater. 

Ugly christmas i Norge har kanskje ennå ikke blitt så veldig populært, men akkurat som med alle andre trender fra USA, så er det i grunn bare et tidsspørsmål før dette også blir en trend her. Det er jo tross alt et så artig og flott konsept. Men hva er egentlig en ugly christmas sweater?

Hva er en ugly christmas sweater?

En ugly christmas sweater er simpelthen noe så enkelt som det som det engelske uttrykket hinter til – nemlig en skikkelig stygg julegenser. Dette er en genser som designeren jobber iherdig med å gjøre så stygg som overhodet mulig, men samtidig med hint til at det er en julegenser.

Så nøyaktig hvordan gjør man en ugly christmas sweater skikkelig stygg? Vel, det er et par triks som kan hjelpe en designer med å oppnå akkurat dette målet.

Fargekombinasjoner

Rød, grønn, hvit, og blå er alle flotte farger hver og for seg. Faktisk er de fleste klær vi går med i nettopp disse fargene. Men det ser ikke like fint ut når samtlige kastes inn i ett og samme plagg. Det er her julegenseren lander, da en ugly christmas sweater gjerne skal ha mange forskjellige farger. 

Fargene er nemlig den enkleste måten å gjøre noe stygt på, fordi menneskeøyet ikke kan fordra når ting ikke matcher. Disse fargekombinasjonene supplementerer alt annet som blir gjort for å lage en ugly christmas sweater!

Diverse symboler

En ugly christmas sweater uten symboler er helt verdiløs. For å virkelig få genseren til å se stygg ut, så kan en for eksempel lappe på symboler av tjukke nisser, uspiselige alver, eller andre symboler som virkelig ikke hører hjemme på et plagg.

Men dekoreringen av en julegenser stopper langt i fra der. En ugly christmas sweater kan nemlig bli så ufattelig mye styggere om en slenger på en god dose ekstra stas! 

La kreativiteten sprudle

Den kanskje mest klassiske måten å gjøre en ugly christmas sweater så stygg som overhodet mulig er å kaste på et par lys og en lysbryter. Da lyser du opp når du har genseren på deg! Dette er derimot langt i fra det verste som finnes der ute.

Du kan for eksempel ta på deg en genser med sløyfe foran, slik som en sløyfe er for en julegave. Dermed ser du ut som julegaven! Det er også mulig å for eksempel kjøpe en genser der julenissen og reinsdyrene ”kjører” gjennom deg. Altså er deler av dem på ryggen din, mens fronten av sleden stikker ut av mage og bryst!

Lag ugly christmas sweater selv for enda styggere gensere!

De aller styggeste ugly christmas sweaters er dog de du lager helt selv. Du kan nemlig her la kreativiteten din løpe helt løpsk om du ønsker. Ta for eksempel en helt vanlig rød strikkegenser, og begynn å sy på det du måtte ønske av merkelig symboler.

 

Her kan du også ta den helt ut ved å inkludere noen spennende detaljer. Kanskje har du noe intern humor med kollegaer, venner, eller til og med familien? Hvorfor ikke inkludere dette på en ugly christmas sweater som du lager fra bunnen av. 

Ugly christmas sweater party

Glem julebord og andre fester rettet mot julen. I 2019 er det ugly christmas sweater party som gjelder. Her vil det, som du sikkert allerede har gjettet, være påbudt for gjestene til å møte opp i en skikkelig stygg christmas sweater, og en kan til og med ha konkurranser!

Det som er så positivt med ugly christmas sweater er at en ikke trenger å kle seg noe fint, eller være nervøs for hva andre har på seg. Dette er tross alt ikke en konkurranse om å se fin ut, men heller en konkurranse om å se aller dårligst ut! Så da kan du snakke fritt med andre og la nervene dine slippe. 

Det er på en slik fest som ugly christmas sweater party at du gjerne skal ha gjort en god jobb. Enten det var i henhold til å kjøpe inn riktig genser, eller kanskje til og med lage den på riktig vis fra bunnen av, så er det kult å kunne tevle mot de beste og forhåpentligvis også vinne når festen er omme!

Finn en ugly christmas sweater som passer deg

Et annet viktig aspekt du skal vite om vedrørende ugly christmas sweater er at denne finnes i alle former og fasonger. Disse finnes for barn, menn, og kvinner, og det i alle aldre og størrelser. Selve genserne kan du finne i julegenser nettbutikker, så vel som kleskjeder i byen der du bor. 

Så sant du finner den rette ugly christmas sweater for deg, så er det på tide å ta på seg den flotte genseren og bære den stolt. Enten det er for jobben, julebordet, et ugly christmas sweater party, eller kanskje noe helt annet, så er det å ha en ugly christmas sweater noe helt unikt. 

Ta din tid og finn en genser som passer deg og ditt bruk. Det vil være et kjøp du aldri vil angre! 

Handlekurv

loader