Julenissen: Den magiske historien bak juleikonet

julepysj

I julehøytiden er vi involvert i mange aktiviteter. Fra pynting av hjem, juletrær, handling og ikke minst det å ivrig vente på julenissen – men har du noen gang lurt på hva som er den «ekte» fortellingen bak julenissen?

Vel, hvem som helst kan fortelle deg at julenissen kommer fra Nordpolen, men hans reise er faktisk enda mer spennende og oppsiktsvekkende enn hans en-natts årlige rundtur i verden som julegave-utdeler. Vi alle har kanskje også vår egen magiske fortelling om julenissen, men hvem er han egentlig, hva gjør han og hva for noen spennende ting kan man ha med i ønskelisten til julenissen? La oss finne det ut.

En helgen fra oldtiden

Julenissens populære vesen er basert på tradisjoner knyttet til Saint Nicholas, en kristen helgen som er kjent for å beskytte barn og som har sine røtter i kristendommen. Etterhvert som årene har gått har han blitt et symbol på det å gi gaver, noe som henger sammen med gavene Jesus fikk fra de tre vise menn. At det så var tre, det er en antagelse ut fra at det er beskrevet tre gaver: Gull, røkelse og myrra. I «senere» bibelsk historie har disse også fått sine navn: Kaspar, Melkior og Baltasar. De tre vise menn kalles også for de hellige tre konger, men om disse var konger eller «bare» stjernetydere (astrologer), vites ikke.

Det magiske besøket fra julenissen

Julenissen hører den magiske julehøytiden til og har etterhvert blitt en sentral del av julen for både store og små. Fortellingen er jo at julenissen kommer på besøk til barna mens de sover. Han kommer på sleden med sine ni reinsdyr, i en magisk slede som er fylt opp med spennende gaver.

Julenissen kommer inn i hjem verden over gjennom skorsteinen. Til barn som er snille hele året, ville han legge igjen julegaver. Til gjengjeld legger man fra seg melk og grøt til julenissen som han kan spise. Dette er kanskje en av de beste juletradisjonene mange har, og det er vel egentlig aldri helt jul uten et besøk fra julenissen.

5 perfekte ønsker til julenissens ønskeliste

Ønskelister til julenissen er ikke bare for barn. I dag er det vanlig at både barn og voksne har ønskelister over ting som de ønsker seg under treet. Her får du noen gode tips til flotte gaver som du selv kan ønske deg, eller som du kan legge i julenissens gavesekk slik at han kan levere de til noen du er glad.

Akkurat som julenissen er vi hos Jule-genser.no opptatt av å spre juleglede og å tilby produkter som vi vet vil bli satt pris på. Vi elsker jobbene våre – å levere juleglede over hele Europa med deg som bestevenn er drømmen – Jesper Ahm, CEO.

1. En stemningsfull julegenser

Å gi en julegenser i gave er en ideell måte å vise noen at du bryr deg, samtidig som du gir dem noe som ikke bare samler støv på en hylle. I stedet vil de garantert bruke den festlige genseren hele julesesongen og i alle julehøytidene som kommer fremover. For hva sier vel ikke jul mer enn en halvstygg, morsom og ikke minst gledespredende julegenser?

Alle vil elske en myk og deilig genser med et morsomt julemotiv. Du finner et bredt utvalg av flotte og allsidige julegensere i et hav av farger og trykk, både med og uten LED-lys. I 2016 startet vi med å lage 1000 julegensere og i 2022 produserer vi mer enn 400 000. Vi lager alle designene våre selv, som derfor ikke kan kopieres. Du kan således være helt sikker på at du får et helt unikt produkt i god kvalitet.

Vi er det mest bærekraftige juleklesmerket og bærekraft er en del av vårt DNA. Vi setter bærekraft foran inntjening, fordi vårt primære mål er å drive bedrift på en etisk måte som er til gavn for både miljø og mennesker. Vi følger strenge krav til organiske tekstiler, Global Organic Textile Standard (GOTS) som er sertifisert for produksjon av økologisk bomull. Vi er de eneste i verden som lager GOTS-juleklær. Våre GOTS-gensere er i tillegg noen av verdens billigste.

2. Morsomme julesokker: En sikker slager

Juleantrekket er vel ikke helt komplett uten et par morsomme julesokker som virkelig vil sette prikken over i-en på utseendet. Alle trenger et par varme og deilig sokker til den kaldeste delen av året, så dette er ikke bare en flott gave, men også en utrolig praktisk gave.

Det som er viktig med et par deilige sokker, er selvfølgelig at kvaliteten er god. Hos Jule-genser.no er god kvalitet og fornøyde kunder noen av de viktigste målene. I likhet med alle våre andre produkter er også sokkene i høy kvalitet, slik at du kan bruke dem julesesong etter julesesong. Vårt hovedmål er å levere høykvalitets juleklær, hvor du vil bli positivt overrasket over hvor gode materialer som brukes og hvor slitesterkt tøyet er.

3. En deilig julepysjamas

Julen er tiden for innekos, late dager og behagelige klær. Derfor er en julepysj det perfekte å ta med på ønskelisten til julenissen. Jule-genser.no gir deg et bredt utvalg av julemønstre og farger som garanterer for at julestemningen vedvarer fra morgen til kveld. Du kan aldri gå galt med en julepysj, enten på ønskelisten til deg selv eller som gave noen du er glad i.

4. Skjorter eller kjoler: Perfekte til årets julekort

Tradisjonen tro så skal bilder til julekortet tas hvert år, og hva er vel da ikke mer passende til det enn perfekt julefesttøy til både barn og voksne. Hva med en lekker juleskjorte for herrer og en nydelig julekjole til kvinner, i kombinasjon med juleklær til barn blir det, det perfekte julekortet som kommer til å sendes til venner og familie.

Den magiske julenissen

Så mens vi koser oss under julehøytiden og venter på at den legendariske julenissen kommer på besøk med noen spennende gaver i sekken, kan man bruke tiden til å tenke gjennom hvilke gaver han kan få lov til å dele ut til barn og voksne verden over. Finn din inspirasjon på Jule-genser.no og sørg for at den ultimate julestemningen, og julenissen, også kommer hjem til deg.

Se også

Ta vare på deres aller beste minner og ta julebilder

Julen er manges favoritthøytid. Det er her vi samles med nære og kjære venner og familie, og det er også på denne tiden av året du får...

Les mer