Julegensere: En humoristisk tradisjon

Julegensere: En humoristisk tradisjon

Du har nok sett det jul etter jul. Millioner av morsomme julegensere som har prydet motemarkedene, og ikke minst julefestene som har blitt arrangert gjennom hele desember måned. Men har du noen gang lurt på hva som startet denne veldig spesielle, men humoristiske juletrenden?

Selv anerkjente designere har nå laget sin egen versjon av den stygge julegenseren og den har nærmest blitt et symbol på selve julen. Så hvor begynte denne trenden med julegensere? Dette er historien om den humoristiske julegenseren og hvorfor du burde skaffe deg en hvis du ikke allerede har en liggende.

Julegensere - en trend som vokste opp på 50-tallet

Det hele startet på 50-tallet i USA. De stygge julegensere gjorde sin innmarsj på 50-tallet med massekommersialiseringen av julen, hvor man lagde julegensere for å reklamere for julen. De første julegenserne inneholdt den gang mer diskrete juledekorasjoner enn det vi ser nå. De originale stygge julegenserne var aldri ment å være stygge. Faktisk var de ganske kunstneriske og gledelige, men dette har med tiden endret seg og nå er det dess styggere, dess bedre som gjelder.

Trenden brer seg over hele verden

På 80- og 90- tallet var julegensere å se på TV og dermed ble trenden enda mer populær blant folket. Trenden falt imidlertid litt, før den blusset opp igjen på 2000-tallet når man i USA begynte å arrangere julegenserfester hvor julegenseren var hovedgjesten. Trenden spredte seg deretter sakte, men sikkert over hele verden.

Storhetstid fra midten av 2000-tallet til nå

Flere motedesignere ga ut julegenserkolleksjoner basert på de stygge genserne som tidligere var blitt sett. Butikker over hele verden tok opp trenden, og i dag kan du få kjøpt disse trendy julegenserne overalt. Hos Jule-genser.no er vi spesielt opptatt av å spre juleglede gjennom å tilby kundene våre julegensere av god kvalitet. Derfor får du hos oss bærekraftige julegensere til både mann, dame og barn, som vil sørge for at også du sikrer deg en trendy julegenser når julen melder sin ankomst.

Julegensertrenden startet i USA og Storbritannia og har siden den gang spredt seg raskt rundt om i Europa. Nesten alle Europeiske land har nå plukket opp trenden, og minst halvparten av alle briter eier minst en. Julegensere har blitt en av de raskest voksende juletrendene og vi hos Jule-genser.no startet i Danmark, og har siden utvidet til Tyskland, Skandinavia, Italia, Nederland, Frankrike og Spania.

Kast deg på julegenser-trenden

Gjør deg klar for denne sesongens store begivenhet – nemlig julegenseren. Folk begynner å handle og planlegge i god tid hvis de vil få tak i de styggeste, mest klissete og de morsomste julegenserne. Ønsker du også å kaste deg på denne trenden, som nå har tatt også Europa med storm, da skal du ta et dypdykk i Jule-genser.no sin hysteriske jule-genserkolleksjon til både herre, dame og barn. Den gode nyheten er at du kan kjøpe din julegenser akkurat nå – det er ingen grunn til å vente.

Hos Jule-genser.no er vi opptatt av både kvalitet og miljø. For oss er det viktig at produktene våre er produsert på en etisk måte, og derfor er våre produkter GOTS-sertifisert. En GOTS-sertifisering innebærer at produktene våre har gjennomgått omfattende testing for å sørge for at bomullen er organisk fremstilt. I tillegg reduserer vi den totale miljøpåvirkningen og forhindrer giftige rester i produktene våre, samtidig som arbeidere i leverandørkjeden også blir behandlet med respekt og får riktig betaling.

Hvorfor investere i denne hysteriske trenden?

Har du noen gang undret deg over hva en julegenser kan gi deg? Da har vi svaret! Utover det faktum at julegensere er utrolig morsomme og stemningsspredende, er det også andre gode grunner til hvorfor du bør investere i en julegenser.

1. De er miljøvennlige

Julegensere som er laget av økologisk bomull er miljøvennlige. Hos Jule-genser.no gir vi deg bærekraftige julegensere som vil se bra ut på hele familien. Du trenger ikke å bekymre deg for at du skader miljøet når du går til anskaffelse av en julegenser. Vi vet godt at miljøvennlig er veien å gå i disse tider, og derfor er vi opptatt av å tilby julegensere som ikke kun er gode for deg, men også for miljøet.

2. De er komfortable

Den viktigste grunnen til at du trenger å investere i en julegenser, utover at de er utrolig morsomme, er faktisk komfort. GOTS-bomullen sikrer at du vil være komfortabel til enhver tid når du har på deg genseren. I juletiden er det alltid hyggelig å gi familie og venner en gave som fyller dem med komfort eller sørg for å skaffe deg en selv.

Vi startet i 2016 med å lage 1000 julegensere – i 2022 produserer vi mer enn 400 000 stykker, og våre inntekter har dermed gått fra 40 000€ i 2016 til 4 250 000€ i 2021. Vi elsker jobbene våre, og derfor er vi opptatt av å levere juleglede over hele Europa, til alle kundetyper.

Siden vi har mange forskjellige kunder, har vi både gensere for spillere, hundeelskere, bærekraftige gensere og behagelige juleklær. 

Julegensere er den perfekte gave å gi bort

Det er mange gaver du kan gi til dine kjære i julesesongen. Til tross for alle alternativene som finnes i de forskjellige butikkene, pleier de fleste å gå for stygge julegensere. Ja, du kan selvfølgelig alltid få vanlige gensere, men det er en viss appell i de stygge spesialgenserne, og det gjør de til den perfekte gaven å gi bort. Du kan ikke unngå å glede dem som mottar en julegenser, for dens morsomme utstråling vil få både mottakeren og alle andre rundt til å hyle av latter. Kjenner du noen som elsker å skille seg ekstra mye ut, da vil en julegenser med LED være den ultimate gaven. Hva passer vel ikke bedre til julen enn latter og moro?

Vi bruker mye tid på å forberede nye design, kvaliteter og innhold. Dette for å fange og levere julegledefølelsen. I tillegg lager vi alle våre design selv, noe som gjør at du får et unikt produkt når du handler hos oss. Vårt hovedmål er å levere høykvalitets juleklær, slik at vi sikrer fornøyde kunder Europa over

Se også

Julenøtter: En festlig juletradisjon

Julenøtter hører for de fleste av oss julen til og er en tradisjon vi holder kjært. Uansett om det er på arbeidsplassen sammen med kol...

Les mer