Gjør julemiddagen til en suksess

Gjør julemiddagen til en suksess

Julen er en favoritthøytid for mange av oss. Den hvite snøen som legger seg mykt over husene, de vakre lysene lyser opp gatene, gavene som dekker over halve juletreet, besteforeldre, tanter og onkler som kommer på besøk, og ikke minst; selveste julemiddagen.

Julen er en hektisk høytid, og vi vet alle hvor overveldende det kan være når man selv inviterer til bords. Tusen tanker flyr gjennom hodet. Hva skal jeg lage? Hvordan skal jeg dekke bordet? Hva skal jeg ha på meg?

Heldigvis har vi svaret her hos Jule-genser. Men hva er det egentlig som kjennetegner et typisk norsk julebord?

Uendelige tradisjoner

Se for et julepyntet bord, stappfullt med tradisjonsrik mat så langt bordet rekker. Vi nordmenn elsker å invitere til julemiddager, og det finnes vel ingen andre høytider hvor det brukes så mye penger som i julen. Uansett om du er fra Øst- eller Vestlandet, Nord- eller Sørlandet, har vi alle våre julefavoritter. Listen er nemlig lang når man først setter i gang:

 • Ribbe
 • Pinnekjøtt
 • Lutefisk
 • Torsk
 • Kveite
 • Poteter
 • Raspeballer
 • Kålrabistappe
 • Surkål
 • Rødkål
 • Sjysaus
 • Brun saus
 • Ribbefett
 • Riskrem
 • Multekrem

Tatt listen i betraktning, forstår vi at det er overveldende å skulle velge bare et par ting. Spesielt når mange av oss har familie, venner og slekt fra hele Norge rundt.

Selv om det er mange alternativ å velge mellom, er det også noe av det aller fineste og mest spesielle ved den tradisjonsrike, norske julen. Uansett hva man foretrekker, er julehyggen alltid noe av det viktigste for oss. Det gode med det er at det ikke finnes noen fasit når man dekker på julebordet sitt.

Gjør det du foretrekker aller best. Uansett om det er den tradisjonelle ribben med poteter og surkål, eller om du vil gå fullstendig bananas med både ribbe og pinnekjøtt og alt det tilbehøret kokeplatene kan bære. Det viktigste er faktisk at alle kommer samlet rundt bordet for et deilig måltid og hyggelig selskap.

Ikke la julestemningen utebli

Når maten først er i boks, er det minst like viktig hvordan man selv føler seg. For rekker man ikke å stryke skjorta eller sette opp håret, kan man rett og slett føle seg litt ustelt.

Ikke la en hullete strømpebukse eller flekken på skjorta, som du aldri fikk vekk, ødelegge.

Europas største trend?

De siste par årene har det blitt superpopulært å kle seg i «ugly christmas sweaters». De stygge (som vi mener er ganske så fine) julegenserne har plutselig gjort det å kle seg opp til julemiddager og juleselskap lettvint og morsomt.

Trenden, som egentlig startet i USA og Storbritannia, har spredt seg som ild i tørt gress over hele Europa. Faktisk er det slik at over halvparten av hver engelskmann eier minst èn julegenser. Julegenser-trenden har blitt en av verdens raskest vokste juletrend. For oss som elsker jula er dette musikk i våre ører.

 

En braksuksess 

«Vi startet i 2016 med å lage 1000 julegensere – i 2022 produserer vi over 400 000 plagg», forteller CEO Christoffer Sloth.

 

Jule-genser.no ble nemlig startet av de danske bestevennene Christoffer og Jesper, som i 2018 for alvor la all sin tid inn i den hurtigvoksende nettbutikken.

Visste du at Jule-genser.no har den mest bærekraftige produksjonen av julegensere? Alle klærne som blir produsert er GOTS-sertifisert, som er den internasjonale merkeordningen for økologiske tekstiler.

Et bredt utvalg til hele familien

Du behøver ikke bekymre deg for å gå glipp av noe på den store trenden. Her hos Jule-genser.no har vi et bredt utvalg av morsomme og søte julegensere, julepysj og sett til hele familien. Jule-genser.no er nemlig Europas største tilbyder av juleantrekk.

Vil en søt julegenser med Rudolf med en stor rød nese være midt i blinken? Eller kanskje er du typen som vil foretrekke en beige og delikat julegenser med en snømann på.

Vi har et stort utvalg av julegensere til dame. Vi har til og med julegensere med blinkende LED-lys. Sjekk ut vårt store utvalg av kule, blinkende og morsomme julegensere. Vi har selvfølgelig også julegensere til herre. Til barna vil du finne dertil passende julegensere med søte reinsdyr, vakre mønstre og kule motiver.

Produkter (4)

Hopp inn i julepysjen når festen er over

Det er dessverre slik at julemiddagen tar slutt på et tidspunkt den også. Gjestene er mette og gode, julemusikken har gått over på repetisjon og pynten er spredt rundt omkring. Hva er vel da egentlig bedre, etter en vellykket kveld, enn å krype inn i en god og myk pysj? Hos Jule-genser har vi nemlig også et stort utvalg av julepysj. Også til hele familien.

I vårt store utvalg vil du finne julepysjer i deilig materiale og med kule motiver.

CEO, Jesper Ahm forklarer; «Vi lager alle våre design helt selv, og derfor er det ikke mulig å kopiere oss – og vi har dessuten tatt patent på våre ulike design».

Det betyr at alle julepysjene vi har her hos Jule-genser er helt unike.

Her vil du blant annet kunne finne julepysjer i klassiske farger som rødt og hvitt. Du vil finne din eller barnas julepysj med motiver av snømenn og julenisser, og du vil finne pysjer med tradisjonelle og vakre mønstre. Uansett hva du foretrekker, har vi noe for enhver smak. Enten om du og familiemedlemmene ønsker noe som passer sammen, eller om dere vil ha noe som utrykker deres egen personlighet.

En mer bærekraftig jul er en suksessfull jul

Jule-genser sin julepysj er selvfølgelig også like bærekraftig som de ovennevnte julegenserne. Hos oss setter vi bærekraft fremfor profitt, da bærekraft og grønnere produksjon er en del av vårt DNA.

Når du nå har valgt deg ut hva du ønsker å servere til julemiddagen, er det bare å hoppe inn en morsom julegenser eller flott julepysj, og la julen komme din vei!

Se også

6 unike og minneverdige julegaver som vil spre juleglede

Å feire jul er en morsom, minneverdig anledning som vanligvis tilbringes med venner og familie, og som i tillegg ofte er full av både ...

Les mer