Advent: Den magiske førjulstiden

Advent: Den magiske førjulstiden

Advent er tiden fylt med spenning og forventninger til julen. Tiden hvor man venter på at julen endelig skal komme. En tid fylt med julestemning, julemat, julekaker og en hel masse juleglede. Advent er en av kirkens eldgamle tradisjoner, og omfatter de fire ukene før jul. Adventstiden minner oss på at vi skal roe ned og forberede oss på at julen skal komme i ro og mak. Det er tiden for å ta det rolig, stresse ned, kle oss i våre behagelige juleklær og bare kose oss. Det er tiden for å vente og motta. Ofte mottar vi gaver, og dette er en tradisjon som stammer fra fortellingen om de fire gavene som Kristus bragte med seg til verden – håp, fred, glede og kjærlighet.

Men hva er egentlig denne adventstradisjonen, hvorfor er den viktig, og hva for noen flotte gaver kan vi unne den vi er glad i gjennom denne adventstiden? I denne artikkelen får du svar på dette, og får gode ideer til flotte adventsgaver som du kan glede de du er glad i med.

Hva ligger bak adventtradisjonen?

Adventstiden er en fire ukers periode før jul som feirer forventninger og at man venter på at Jesus skal komme. Advent kommer fra det latinske ordet «adventus» som ganske enkelt betyr "kommer" eller "ankomst". Det er tiden for å forberede seg på å feire at Jesus kommer og hans fødsel i julen. Det er dermed en tid for å feire nytt liv og er en felles glede som deles mellom mange mennesker verden over.

Adventstid: Tiden for å ta det med ro

Advent bringer oss nødvendig ro midt i en hektisk sesong. Julen har blitt en tid som for mange er preget av stress og det å skulle nå alt innen jul. Gavehysteri, eksamenstider og sosiale arrangementer preger tiden før jul. Heldigvis gir adventstiden oss en mulighet til å senke tempoet, tenke etter og glede oss til jul, uten å bli forstyrret av alt førjulstresset. Når vi tenner adventslysene tar vi en pause fra hverdagen og får tid til å nyte, ta det med ro og være sammen med de som betyr mest for oss.

Tiden for å gi og glede andre

Julaften er selvfølgelig hovedkvelden for de fleste, men la oss ikke undervurdere all spenningen som hele adventstiden bringer med seg. En av de mest populære måtene å spre julespenning på, før julenissen har gjort sin ankomst, er gjennom adventskalenderen. Advent er jo faktisk tiden for å gi til- og glede de du er glad i. Nedenfor får du tips til en rekke gode adventsgaver, slik at du får noen andre i julestemning. Benytter du deg av noen av disse tipsene til adventsgaver til dame, herre og barn kan du være helt sikker på at de som mottar gaven til vil nyte adventstiden ekstra mye.

Hos Jule-genser.no elsker vi også både jul og advent. Det er tiden for å glede andre, og derfor elsker vi jobbene våre. Å levere juleglede over hele Europa er drømmen vår, og vi bestreber oss derfor etter å kunne tilby høykvalitets juleklær, hvor du vil bli overrasket på en positiv måte når du mottar produktene våre. For oss er det dette adventstiden handler om!

Adventsgaver til dame

Vi har alle den kvinnen i livet vårt som det føles helt umulig å handle for. Du vet at hun vil sette pris på alt du gir henne, men når det gjelder å finne den perfekte gaven til henne – din kone, kjæreste, mamma, søster, bestevenninne, kollega eller tenåringsdatter – vil du at hun skal bli helt imponert over hvor morsomt, trendy, unikt eller personlig det er. Det er her disse enestående adventsgavene til dame kommer inn. Nedenfor finner du de beste adventsgavene til henne.

En nydelig julekjole

Å kjøpe klær er et av de mest populære alternativene når du skal gi en gave til en kvinne du er glad i, spesielt siden det er mye variasjon tilgjengelig. Det kan være vanskelig å velge riktig vare, men med vår nydelige julekjole kan du være helt sikker på at kvinnen i ditt liv vil bli overlykkelig. Ikke bare er det en gave som passer helt perfekt til sesongen, men det er også en adventsgave som kan brukes år etter år.

En deilig julepysj

En julepysj til kvinnen som du er glad i vil aldri slå feil. Ikke bare er det en adventsgave som kan brukes år etter år, men det er også den perfekte myke gave til å legge i adventskalenderen fordi adventstiden jo er tiden for innekos, og avslappende dager. Ikke bare er vårt utvalg av julepysjer stort, men de er også laget i bærekraftige materialer. Det skal ikke være vanskelig å handle gaver som ikke gir dårlig samvittighet for miljøet.

Adventsgaver til herre

Selv om de kanskje ikke liker å innrømme det, elsker menn også å bli skjemt bort med noen hyggelig adventsgaver. Uansett om du er på utkikk etter adventsgaver til din mann, bror, kjæreste eller venn, vil du nedenfor få inspirasjon til gaver han garantert vil elske.

En humoristisk jule-T-skjorte

Menn kan aldri få nok av T-skjorter. Derfor vil det være den perfekte gave å inkludere i adventskalenderen. Med en kul jule-T-skjorte fra Jule-genser.no, vil du helt sikkert glede mannen du er glad i. Med våre humoristiske julemotiver vil adventstiden bli en fest og en hyllest til julen som kommer.

En helt unik julegenser

Julegensere har blitt en av de raskest voksende juletrendene i Europa. Ikke bare er de utrolig morsomme, men de er også varme og kommer i forskjellige former og størrelser, slik at du kan overraske mannen i ditt liv med en passende genser. Ønsker du å sette et smil om munnen til mannen du gir adventsgaven til, vil en julegenser til herre være en klar favoritt. Våre julegensere er i tillegg bærekraftige slik at du også tar vare på miljøet.

Adventsgaver til barn

Ingen elsker vel julegaver like mye som barn. Hva med en deilig julepysj som vil passe perfekt når de kryper opp i sofaen for å se på årets julefilmer? Eller hva med en festlig julegenser til barn som garantert vil sette et smil om munnen når adventsgaven åpnes. Eller kanskje noe hyggelig og morsomt juletilbehør som ethvert barn vil elske og få glede av i tiden før jul.

Alle juleklær hos Jule-genser.no er produsert med etiske hensyn. Produktene våre er i tillegg GOTS-sertifisert, og dermed får du produkter som både er gunstige for forbruker og for produsent.

Se også

Juleklær til julesesongen 2022

Juletiden er tiden for festlige juleklær. Uansett om du planlegger å danse ...

Les mer