3 julefilmer du kanskje ikke visste om

3 julefilmer du kanskje ikke visste om

Juletiden er ment for å se på julefilm, og det er virkelig en nødvendighet å få med seg i det minste et par julefilmer i løpet av hele desember. Hvis du er som oss i Jule-genser, som bare må se nesten alle julefilmene hvert eneste år, så vet du også godt hvordan handlingene utfolder seg.

Selv om vi ikke har noen planer om å stoppe å se de kjente og kjære klassikerne, skal vi også innrømme at det noen ganger kan være oppfriskende med en julefilm man ikke har sett på noen år, eller kanskje til og med ikke visste eksisterte! Vi i Jule-genser har tatt et dypdykk i arkivet.

Julefilm = julestemning

Det er lite som får oss i bedre julestemning enn en god julefilm. De søte filmene fylt med kjærlighet, romanse, familie, venner, mat, musikk og hyggelige fortellinger sørger for at vi kan lene oss tilbake og kose oss litt ekstra i julen.

Julefilmene bidrar til litt ekstra magi i hverdagen våres, noe som vi mener er vel fortjent etter å ha stått på med en hektisk hverdag hele året. Hvis du kombinerer julefilmene med en pyntet stue og et par hjemmebakte pepperkaker, er du garantert å komme i modus. Det passer godt når julestria slår inn for fullt.

Kryp inn i julepysjen

Det er lite som slår det å kunne hoppe i pysjen sin, legge seg under teppet, dempe belysningen og sette på en julefilm. Hvor morsomt er det så ikke når pysjen står i stil med filmen du ser på? Desembermåned er en eneste stor temafest, og vi mener det ikke finnes grenser for hvor «julete» man kan bli.

Hent frem teppet og litt snacks. Ta på dere julepysjen, og gjør dere klar for en hyggelig filmkveld sammen, iført julepysjer. Ta en kikk på vårt store utvalg av julepysj til hele familien. Gå for en klassisk variant med vakkert mønster i tradisjonelle farger. Eller gå for en litt mer humoristisk eller søt julepysj, med snømann på.

En suksesshistorie

«Hos Jule-genser er vårt hovedmål å levere høykvalitets juleantrekk, hvor du blir overrasket på en positiv måte når du åpner pakken», forteller CEO hos Jule-genser.no, Jesper Ahm.

Etter julegensertrenden tok hele Europa og USA med storm, har ulike former for juleantrekk blitt et nødvendighetsplagg i garderoben til mange av oss. Men til tross for at spesielt de «stygge julegenserne» har blitt en gigantisk trend, var det ingen selvfølge at Jule-genser.no skulle slå an.

Det hele startet nemlig i utgangspunktet som en spøk. CEO og bestevenn Christoffer Sloth forteller videre; «Vi startet i 2016 med å lage 1000 julegensere – i 2022 produserer vi mer enn 400 000 klesplagg».

Bestevenn-duoen, som leverer helt unikt og selvlaget dansk design, forventer å tredoble produksjonen de neste tre årene. Siden oppstarten i 2016 har Jule-genser fått voksesmerter, og beveget seg utenfor landegrensene.

«Vi startet i Danmark. Siden den gang har vi utvidet til Tyskland, Skandinavia, Italia, Nederland, Frankrike og Spania», sier Sloth.

Bærekraftige julegensere

Siden den store trenden som inntok Europa, har mange av oss, i frykt for å gå glipp av dette, gått til anskaffelse av minst èn julegenser. Hvis du er den som har litt ekstra omsorg for naturen og planeten vår, er dette kanskje noe du vektlegger mest når du handler.

Visste du at vi i Jule-genser er de eneste i hele verden som produserer GOTS-sertifiserte klær med juleutseende?

Til og med våre prislapper, vår fraktemballasje og oppbevaringsposer er sertifisert bærekraftig. Hos Jule-genser er nemlig grønn produksjon en del av vårt DNA, og vi er ledende innenfor juleantrekksbransjen når det kommer til ansvarlig tekstilproduksjon. 

Inviter til filmkveld

Da kan du med god samvittighet invitere til en hyggelig jule-filmkveld med vennene eller familien din, og samtidig oppfordre alle til å ta på seg sin kuleste, morsomste eller fineste julegenser. Gjør en liten konkurranse ut av det for å gjøre kvelden litt ekstra interessant.

Sjekk for eksempel ut våre julegensere med blinkende LED-lys. Da er du garantert å stjele showet. Hundeelsker? Vi har også julegensere til herre, med blant annet hundemotiv.

Eller er du kanskje typen som liker det noe mer tradisjonelt? Vi har en masse flotte julegensere med vakre mønstre. Se vårt store utvalg av julegensere til dame. Hos Jule-genser glemmer vi heller ikke de minste – for hvorfor skulle ikke de også elske å stå i stil med resten av gjengen? Vi har også julegensere til barn.

3 Julefilmer vi mistenker du har glemt 

Når dere nå sitter klare med deres flotte julegenser eller deilige julepysj, er det bare èn ting å gjøre. Snurr film!

1. Gremlins (1984)

Dette er kanskje den skumleste, men allikevel søteste julefimen du kan finne. En far er på leting etter julegave til sønnen sin, da har kommer over en merkelig skapning. Skapningen skal hverken ha vann eller skarpt lys, og for guds skyld ikke bli matet etter midnatt. Det hele går galt da det på magisk vis begynner å dukke opp flere skapninger.

2. Batman Returns (1992)

Batman er kanskje ikke det første som dukker opp når du tenker på julefilmer. Likevel er noen av scenene i Batman iscenesatt under et juleselskap, og på lik linje med Die Hard, utspiller det seg noen actionfylte scener rundt juletidene.

3. The Nightmare Before Christmas (1993)

Er det en julefilm? Eller passer den bedre til Halloween? Et førjulsmareritt handler om gresskarkongen som jobber bak i kulissene til produksjonen av Halloween. En dag oppdager han juleland, og bestemmer seg for å ta kontroll over produksjonen av julen. Det viser seg å være noe vanskeligere enn forventet.

Se også

Tradisjonsrik julemat og de perfekte middagsantrekkene

Julemat – den absolutt største gleden ved selve julen. Deilige smaker, tradisjonsrike måltider som vi venter på hele året, og ikke min...

Les mer